Behandelingen

Behandelingen Hip resurfacing

Hip Resurfacing

Hip resurfacing is de techniek die het meest de natuurlijke heup benadert.

Meest botbesparend, beste herstel in de biomechaniek, meest natuurlijk aanvoelend, grootste kans op uitvoeren van impact sporten, normaal herstel van het gangpatroon en met een opvolging van meer dan 22 jaar van deze procedure (>9000 in de Anca kliniek) met de nodige expertise, de beste oplossing voor wie hier een juiste patiënt voor is…

We gebruiken een prothese die een Metaal op Metaal frictie koppel heeft.  (ADEPT prothese – MatOrtho)

Minder dan 1% van de patientenpopulatie over de wereld krijgt zo’n prothese.

In onze kliniek is de ratio tussen Totale Heup Prothese en Resurfacing 50-50%.

Deze prothese is slijtvast en verdraagt zeer goed impactsport. We zien uit onze resultaten dat ongeveer 80% van de resurfacingpatiënten impact sport kan uitvoeren. Het lastigste voor élke prothese is hardlopen.

Deze prothese wordt langs de achterste toegangsweg geplaatst. Hiervoor moet een spier en enkele pezen worden doorgenomen.

Een metaal op metaal prothese is slijtvast maar geeft, omwille van de wrijving, een minimale hoeveelheid metaalionen af in het gewricht en in het lichaam. 

Je kan hier allergisch op reageren. Vrouwen hebben een kans van 1/300 op zo’n allergische reactie. Mannen hebben een veel kleinere kans op allergie: 1/1500.

We weten dat de wrijving en slijtage bij grotere prothesen minder is dan bij de kleinere maten. (Vrouwen hebben meestal kleinere maten). 

Vandaar dat de ideale kandidaat een man is met een grote heup (minder kans op verhoogde wrijving en minder kans op allergie)

Een groot voordeel bj resurfacing is de extra stap bij revisie. Er is namelijk veel meer bot aanwezig en de resultaten van de revisie zijn veel beter dan wanneer er reeds een Totale Heup is geplaatst. 

Voor de Belgische patiënten:

Terugbetaling door mutualiteit of bijkomende verzekering is afhankelijk van uw leeftijd, heupkopdiameter en chirurg.

De opvolging van dergelijke prothese is iets anders dan een Totale Heup Prothese: er dient een bloedafname te gebeuren op 2, 5 en 10 jaar na de ingreep.

hip resurfacing